تغییر کاربری ملک چیست؟! چگونه انجام می شود؟!

0
63

تغییر‌‌ کاربری ملک یعنی چه؟

به نحوه استفاده از یک ملک کاربری می‌گویند، که این تغییر کاربری ملک با توجه به طرحتفصیلی شهرداری و بر اساس چگونگی استفاده از آن ملک و فعالیت‌هایشهری در اطراف آن مشخص می‌شود. سپس شهرداری طی عملکردی قانونینوع استفاده افراد از ساختمان یا زمین را در پروانه ساخت درج می‌کند.

مدارک لازم برای تغییر کاربری ملک کدام اند؟

تغییر کاربری ملک

۱)مدارک شناسايي مالک و يا نماينده قانونی او به همراه سند ومشخصات ملک

۲)برگه تسويه حساب عوارض شهرداری و ماليات

۳)تهيه نقشه ملک جديد و دريافت مجوزهای لازم از سازمان‌ها و اداره‌هایذی‌ ربط

۴)مجوز‌ها و استعلام‌های لازم درصورت نقص در پرونده که از طريق دفا‌ترخدمات نوسازی دنبال می‌شوند.

شرایط مجاز برای تغییر کاربری مسکونی به تجاری چگونه است؟

بر اساس تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداری‌ها، تغییر کاربری محلمسکونی و دایر کردن دفتر وکالت، مطب، دفتر مهندسی، دفتر اسنادرسمی، ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله، توسط مالک مجاز است.

بر اساس ماده 2 قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، مالکمی‌تواند از منزل مسکونی خود برای مشاغل خانگی استفاده کند.

بر اساس ماده 33 آیین‌نامه محل تاسیس دفاتر مطبوعات، تاسیس دفاترمطبوعات در منازل مسکونی مجاز است.

بر اساس قانون محل مطب پزشکان، تاسیس مطب پزشک و مشاغلوابسته مجاز است.

مراحل تغییر کاربری ملک کدام اند؟ توضیحی مختصر در این باره:

شما برای تغییر کاربری ملک در مرحله اول باید یک فرم درخواستی را پرکنید که در آن ارائه مشخصات ملک و مالک از شما خواسته می‌شود. همچنین باید عنوان کنید که چه نوع کاربری را می‌خواهید که انجام دهید. پس از آن مدارک خود را به دفاتر خدمات نوسازی ارائه داده و روند کارهابه صورت الکترونیکی طی می‌شود و شما قادر خواهید بود تا مراحل تغییرکاربری ملک خود را در سایت‌های مرتبط با دفاتر نوسازی دنبال کنید امابه طور کلی این کار یک پروسه اداری زمان بر است.

در مرحله بعد برای تغییر کاربری ملک، انطباق اظهارات مالک با آن چیزیاست که در بازرسی انجام می‌شود و هر دو اینها باید با یکدیگر مطابقتداده شوند که در این مرحله اطلاعاتی را که برای تایید تغییر کاربری ملکجمع آوری می‌شود باید اطلاعات جامعی باشد از شرایط محیطی اطرافملک تا عرض معبر و بسیاری نکات دیگر که حتما باید در جریان بازرسیملک تجاری یا ملک مسکونی انجام شود. سپس دستور نقشه جدید صادرمی‌شود که این کار هم توسط  دفاتر نوسازی انجام می‌گیرد. در این نقشهجدید طراحی جدید نقشه بر اساس جایگاه ملک و فضای شهری که در آنقرار دارد و همچنین تعداد طبقات ساختمان و نوع کاربری صورتمی‌گیرد.با توجه به مراحل قبلی که انجام می‌شود و بر اساس دستورترسیم نقشه جدید برای تغییر کاربری ملک، مالک آن ملک تجاری یا ملکمسکونی باید برای تهیه آن نقشه اقدام کند. همچنین نکاتی که در تهیهنقشه جدید ذکر شد باید در نقشه جدید بارز و مشخص باشد. سپس ایننقشه از طریق مهندسان طراح و مالکان به دفاتر خدمات نوسازی ارائهمی‌شود و پس از بررسی کامل توسط این نهاد توسط کارشناسان دفاترخدمات نوسازی تایید یا رد می‌شود و مجوز آن صادر می‌شود.

در بخش صدور نقشه کارشناسان دفاتر نوسازی شرایط اطراف ملک وکمبودهای ملک برای ملک تجاری را مد نظر قرار می‌دهند و اگر مالک درارتباط با ضوابطی که از سوی شهرداری برایش تعیین می‌شود اعتراضیداشته باشد باید قبل از تکمیل مراحل تغییر کاربری ملک خود با مراجعه بهدفاتر نوسازی شکایت خود را اعلام کند.

پس از اخذ مجوزهای لازم از سوی دفاتر خدمات نوسازی به منظور تغییرکاربری ملک، ملک مورد نظر تخریب شده و ساختمانی جدید با آیتم‌هایجدیدی که باید در آن رعایت شود ساخته شده و جایگزین ملک قبلیمی‌شود. البته در همه موارد تغییر کاربری ملک نیاز به تخریب ساختمانقدیمی نیست و تنها دریافت مجوز تغییر کافی است.

طبق اطلاعاتی که آسمان در اختیارتان گذاشته است به راحتی می توانید با نحوی انجام تغییر کاربری ملک آشنا شوید و از آن به درستی استفاده کنید.

چقدر این مطلب برات مفید بود؟
5 (1)
مقاله قبلیعایق بندی ساختمان چگونه انجام می شود؟! انواع عایق بندی چیست
مقاله بعدیتجمیع چیست؟! و شرایط تجمیع املاک به چه صورت است؟!

نظر دهید:

Please enter your comment!
Please enter your name here